Maandag 12 juni was een bijzondere dag: in samenwerking met het Van Abbemuseum in Eindhoven vond er een prikkelarm museumbezoek plaats. Vanuit Atelier 23 kwam een kleine groep naar Eindhoven toe, op een dag dat het museum gesloten was voor het reguliere publiek.

Onze groep bestond uit mensen met niet-aangeboren hersenletsel en autisme. Voor hen is een bezoek aan het museum niet vanzelfsprekend. Tijdens reguliere openingstijden zijn er teveel prikkels aanwezig waardoor het voor veel mensen met een prikkelgevoeligheid niet mogelijk is om dan naar het museum te gaan. Samen met het Van Abbemuseum hebben we het afgelopen jaar onderzocht hoe we de prikkels zoveel mogelijk kunnen reduceren. En met succes!

 


Binnenkort volgt er meer informatie over hoe het prikkelarme museumbezoek bij het Van Abbemuseum in Eindhoven structureel vorm gaat krijgen. Daarnaast zijn we ook in gesprek met andere musea in Nederland om ook daar deze mogelijkheid te realiseren.

Wil jij ook vanuit jouw organisatie een prikkelarm museumbezoek? Mail ons! Of op de hoogte blijven wanneer er meer museumbezoeken zijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief en hou de agenda in de gaten.

Het prikkelarm museumbezoek ook bij jouw museum? Bel naar 06-24 53 68 57 of stuur een e-mail.

Foto’s: Albert Sanders

Deel dit bericht:

Comments are closed.