Special Guest Symposium en Radio Omroep Brabant

Live bij Omroep Brabant

Gisteren, donderdag 22 december, was Iris namens de stichting drie keer te horen op Radio Omroep Brabant. Bij het programmaonderdeel Jouw Keuze Jouw Brabant werden we drie keer gedurende de dag gebeld. Hier kun je twee van de drie interviews terugluisteren:

 

Special Guest Symposium

Op maandag 12 december jl. vond het tweede Special Guest Symposium van het Van Abbemuseum plaats in Eindhoven. Tijdens dit verdiepende symposium is gesproken over toegankelijkheid en inclusie in de Nederlandse musea met sprekers vanuit de museumwereld, wetenschap en ervaringsdeskundigen. Ook Stichting Onbeperkt Genieten was hier vertegenwoordigd en vroeg aandacht voor de mensen met een onzichtbare beperking.

Met het Special Guests programma streeft het Van Abbemuseum naar een inclusief en divers museum: een museum dat toegankelijk is voor iedereen en waar iedereen zich welkom voelt. Dit vraagt om nieuwe perspectieven op het niveau van bemiddeling, collectie, gebouw en beleid.

Foto’s: Marcel de Buck, beschikbaar gesteld door het Van Abbemuseum.

Deel dit bericht:

Comments are closed.